Over ons

Peelweb Peelweb is verantwoordelijk voor de verkoop van de advertentieruimte op LimburgseCourant.nl (InHorst.nl, InPeelenMaas.nl, InVenlo.eu en InVenray.nl), VerenigingenGids.nl en AlleBedrijven.eu. Daarnaast kunnen bedrijven en verenigingen via Peelweb.nl hun informatie op de verschillende sites plaatsen en bijwerken.

Historie Peelweb komt voort uit InHorst.nl dat sinds de zomer van 2006 op internet te vinden is. Deze site groeide in deze tijd uit tot een toonaangevende internetsite op het gebied van lokaalnieuws. Dagelijks vinden ruim duizend unieke bezoekers hun weg naar InHorst.nl. Deze bezoekers vinden daar zeven dagen per week het laatste nieuws en informatie over de nieuwe Horst aan de Maas en haar inwoners. Het is daarmee uitgegroeid tot de belangrijkste online nieuwsbron voor de inwoners uit Horst aan de Maas.

Sinds 2008 kunnen ook de inwoners van de gemeenten Peel en Maas, Venlo en Venray dagelijks het laatste nieuws over hun gemeente op internet vinden op de zusterwebsites van InHorst.nl; InHelden.nl, InVenray.nl en InVenlo.eu. Het informatie gedeelte bestaat ook hier uit een bedrijvenpagina en een verenigingspagina. Op de bedrijven- en de verenigingenpagina zijn de contactgegevens te vinden van een groot gedeelte van de in de gemeentes gevestigde bedrijven en verenigingen. Daarnaast hebben de is er voor verenigingen een eigen gratis pagina, die ze zelf kunnen onderhouden via Peelweb.nl.

Ook deze nieuwe lokale nieuwssites hebben sinds hun lancering een vaste schare trouwe bezoekers opgebouwd die met enige regelmaat de sites bezoeken. Deze vaste bezoekers worden aangevuld met bezoekers die via links op andere sites en zoekmachines op de verschillende Peelweb-sites komen.
Deze zijn onder andere met enkele tienduizenden links in Google bijzonder goed vindbaar.

Omdat de inwoners van de verschillende gemeentes vaak ook geïnteresseerd zijn in het belangrijkste nieuws en informatie van de omliggende gemeentes zijn in 2009 LimburgseCourant.nl, VerenigingenGids.nl en AlleBedrijven.eu gelanceerd.

Adverteren Sinds januari 2012 is het voor bedrijven mogelijk om zich direct via de sites aangesloten bij Peelweb tot haar bezoekers te richten middels het speciaal ontwikkelde advertentiesysteem. Dit maakt het ook voor bedrijven die geen eigen marketingafdeling hebben mogelijk om tegen een gunstig tarief in contact te komen met hun doelgroep.

Deze gunstige tarieven kan Peelweb aanbieden doordat het advertentiesysteem volledig is geautomatiseerd en het grote aantal bezoekers van de sites. Doordat er de mogelijkheid is om naast een logo met tekst ook bedrijfsnieuws op de site te plaatsen, is het adverteren ook zeer aantrekkelijk voor bedrijven die al een zeer grote bekendheid in de omgeving hebben. Zij kunnen hierdoor meer lading aan hun boodschap geven dan met alleen een logo.